O nama

HRVATSKI CENTAR ZA LOGOTERAPIJU I EGZISTENCIJALNU ANALIZU osnovan je u siječnju 2021. godine u suradnji s Hrvatskom udrugom za logoterapiju – LOGOS u svrhu nastavka edukacije iz logoterapije i egzistencijalne analize pod vodstvom dr. sc. Cvijete Pahljine, dr. med., spec. psihijatrije, logoterapeutkinje, u zasebnom centru za edukaciju novih generacija logoterapeuta.

Nakon višegodišnjeg radnog iskustva kao liječnica i psihijatrica te završene edukacije iz logoterapije i egzistencijalne analize u Beču kod prof. dr. sc. Elisabeth Lukas, psihoterapeutkinje i kliničke psihologinje, učenice prof. dr. sc., dr. phil. Viktora E. Frankla, neurologa i psihijatra, osnivača i utemeljitelja logoterapije i egzistencijalne analize, dr. Cvijeta Pahljina pokrenula je i osnovala 2012. godine u Hrvatskoj prvu edukaciju iz logoterapije i egzistencijalne analize na kojoj prenosi svoje bogato iskustvo i znanje.

Edukacija se provodi prema kurikulumu Elisabeth Lukas koju je Frankl smatrao najkompetentnijom učenicom za vjerno prenošenje izvornog znanja i iskustva iz područja logoterapije i egzistencijalne analize.